Predškolski program

Vrtić Mačak Garfild

Program predškolske ustanove verifikovan je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, i obuhvata zdravstveno preventivni rad i negu dece jaslenog uzrasta, vaspitno obrazovani rad sa decom vrtićkog uzrasta i pripremni predškoslki program koj obučava decu za polazak u školu.

Plan i program je podeljen po mesečnim temama i nedeljnim celinama, a program obuhvata:
 

 • Kreativne radionice - obuhvata razne metode i tehnike likovnog izražavanja gde se pri tome koristi plastelin, glina, testo, vodene bojice, prirodni materijali, kolaž papir. Deca na taj način iskazuju svoju prirodnu maštovitost kao i svoja osećanja.
   
 • Intelektualna radionica - obuhvata upoznavanje dece sa osnovnim pojmovima matematike i osnovnim pojmovima koji nas opkružuju u prirodi. Učimo decu da znaju šta je veće-manje, razne oblike, veličine, skupove... Pravimo razne male oglede kako bi im približili pojave koje nas opkružuju u prirodi.
   
 • Biološka radionica - pruža mogućnost da u njoj naučimo da raspoznamo drveće i cveće, da u našem biološkom kutku sadimo sadnice luka, krompira, blitve, pasulja... Učimo decu da imaju zdrav odnos prema prirodi koja nas opkružuje.
   
 • Geografska radionica - obuhvata putovanje, uz pomoć mašte, gde jedno mesečno posećujemo jednu stranu zemlju,  učimo o njihovoj kulturi i običajima.
   
 • Radionica lepog ponašanja -  uči nas da usvajamo pravila lepog vaspitanja, da budemo tolerantni, srdačni, da razvijamo lepu komunikaciju sa drugim ljudima i da poštujemo pravila bontona.
   
 • Školica engleskog jezika - osposobljava decu da razumeju usmene poruke na engleskom, da razumeju jednostavne priče, učestvuju individualno ili grupno u usmenoj komunikaciji o svojim potrebama željama i osećanjima.
   
 • Školica francuskog jezika - tu je da da bacimo akcenat na usvajanje osnovnih pojmova francuskog jezika kod dece uz pomoć igara, pokreta, pesme, priče i konverzacije.
   
 • Školica folklora - organizovana je kao zabavno-edukaativni centar gde deca razvijaju motoričke i psihofizičke sposobnosti. Putem igre efikasno se unapređuje preciznost, brzina, pravilno oblikovanje tela, opšta pokretljivost i ravnoteža. A ujedno razvijamo i negujemo poštovanje prema sopstvenoj tradiciji.
   
 • Školica sporta je u saradnji sa ,, Activuty centar” gde naši mališani dva puta nedeljno odlaze u fiskulturne sale i uče da razvijaju motoričke sposobnosti, okretnost, ravnotežu, osećaj položaja u prostoru. Uče se pravilnom držanju tela, hodanju, trčanju a sve to kroz vežbe koje su prilagođene uzrastu deteta.
   

 

 

Kutak za roditelje

Prijavite se na kutak za roditelje

 

Pitanja, odgovori, komentari

Stručni tim vrtića Garfild stoji na raspolaganju za sva vaša pitanja i komentare.

Pratite nas na FB

Kontakt

Predškolska ustanova Mačak Garfild
Šejkina 44, Beograd
011/ 7420 717, 060/ 08 00 252
macak_garfild@hotmail.com

Radno vreme:
Ponedeljak - Petak 7:00-18:00